Premsa

Notícia publicada a El 9 NOU, el dilluns 31 de maig de 2010, en motiu del I Duatló BTT de Viladrau

Francesc Cuevas i Laia Abril s’imposen a la Duatló de Viladrau


La prova va tenir una baixa participació perquè ja s’havia ajornat en dues ocasions


Viladrau – Jordi Reixach

A la tercerca va ser la vençuda. Després de dos ajornaments per culpa de l’adversa climatologia, aquest diumenge finalment es va poder disputar la primera edició de la Duatló de Muntanya de Viladrau. Francesc Cuevas (BTT L’Ametlla) i Laia Abril van ser els vencedors d’una prova que al final va trobar data en un calendari establert de ple en les triatlons i d’aquí la baixa participació final. De cara a l’any vinent, molt probablement, la duatló de Viladrau ja sigui present al calendari del Circuit Català de la Federació Catalana o al Terra Endins. Tampoc descarta que sigui puntuable per les dues competicions.

L’organització va establir un recorregut amb un total de 33 quilòmetres que malgrat la seva exigència va agradar als participants. En el primer segment de cursa a peu ja es van començar a establir les primeres diferències al cap de cursa. A la primera transició a boxes hi van entrar un grup format per Enoc Navarro, Toni Casals, Miquel Genolla i Francesc Cuevas, que van enfilar plegats el tram de BTT. Aquí va ser on es va decidir la cursa. Cuevas i Casals van imposar un ritme alt que ningú més va poder seguir. Cuevas va treure profit de les seves condicions de millor baixador damunt la bicicleta que Casals i en la part final va aconseguir una renda definitiva de cara al tercer i darrer segment. Cuevas va sortrir per última vegada de boxes amb un minut d’avantatge respecte al seu rival, una diferència que gairebé va mantenir als últims tres quilòmetres atlètics per acabar guanyant amb comoditat. Casals va ser segon i Miquel Genolla, a cinc minuts del vencedor, va completar el podi.


A la cursa femenina es va imposar Laia Abril, que va dominar la prova des del primer moment i va aconseguir entrar a meta amb un considerable avantatge sobre la segona classificada, Bàrbara Giner.


CLASSIFICACIONS


M
asculina


1. Francesc Cuevas (BTT L’Ametlla) - 2h 00min 52seg


2. Toni Casals a 50 seg


3. Miquel Genolla a 5min 07seg


4. Guillem Pujols (CT Lluçanès) a 6min 28seg


5. Sergio Pascual a 10min 12seg

6. Joan Manel Torralba a 10min 42seg


Femenina


1. Laia Abril - 2h 51min


2. Bàrbara Giner a 24min 42seg